hallå

något är fel på min blogg , blir inga mellan rum eller rader.. alla ikoner , där man kan bya typsnitt , lägga in bilder och så är inte heller kvar ? äre bara jag som har det så?

älskade barn

3 veckor sen mardrömmen.. fått papperna nu att zackarias är tillbaka från obduktionen och nu väntar på att kremeras .. fick även beviset på papper att jag födde ut honom där datum står och underskrivet av läkare , så overkligt du var ju nyss här i mig och nu? saknaden & tomheten är obeskrivlig , jag saknar min växande mage att få känna hur det lilla livet rörde på sig och bökade runt , känslan av att veta att man hade en levande människa inne i sig som växte och utvecklades hur den känslan gör en lyckligare än något annat jag aldrig kännt förut , alla förväntningar , hur man planerar i huvudet hur allt kommer se ut och hur man fantiserar om vardagen med ett litet barn i ens liv . den längtan som driver en till vansinnig av att vilja veta vad det är för människa som kommer att komma ut.. vill bara att allt ska vara annorlunda räknar fortfarande dagarna tills du skullle vara här , kollar fortfarande hur du skulle ha utvecklats ... ville ju bara bli mamma mer än allt annat på denna jord , & vill fortfarande. Du är i vecka 25. Du har gått 24 fulla veckor och 5 fulla dagar (v24+5). Du är i 6:e kalendermånaden. Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här] Du är i trimester två. Beräknat förlossningsdatum Tis 5 apr 2011 Du har 106 dagar kvar till beräknad förlossning Bebisen Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer. Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

nya familjemedlemmen

nya skotern by the way :)

måndag morgon

morning rockers & allt annat pack ! , sitter här och försöker få tiden att gå borde igentligen sova för är allmänt trött och seg efter ha jobbat frukost hela helgen , men ändå så kan jag inte sova vart vaken sen johnny for halv 6 imorse , kan inte slappna av på samma sätt utan han bredvid mig .. skulle igentligen ha vaknat upp i mora idag , men det vart ändringar eftersom jag skulle åka med anton hem efter dom sluta jobbet igår , men dom fick dåliga nyheter och fick lov att jobba kvar en dag till , plus en dag till med johnny minus en dag mindre med nära och kära , men inte ens en tanke på att hoppa på ett tåg eftersom SJ är inget att lita på i vintertid och eftersom det var snökaos igår orkade jag inte ens kolla upp om det gick något... åker väl vid 12-13 tiden idag hoppades dom på att dom skulle vara klara med jobbet och kommer ut och hämtar mig här ute i urskogen på värmdö...hoppas vi kommer hem i lagom tid iaf så man hinner med att göra något av den här dagen , ska träffa nääs och så åka förbi pappa och kolla på min & lillebrors nya skoter och kanske testa en svängom med lite tur och se hur den går , annars får vi ta det imorn ska försöka få ihop ett gäng och ut på en långtur någon dag med passa på medans det finns snö och man är hemma., skotersugen på en tok ... tänkte försöka hinna hem till fättan och john och få se deras nya hus som dom köpt och precis flyttat in i :) ja jag har en hel vecka på mig iaf hemma och hinna med det mesta... trist jag missar julfesten på jobbet , hade verkligen sett fram emot den , och dom på jobbet vart nog lite besvikna , men vi ska ju till london iaf så något kul har vi ju att se fram emot att göra hela galna gänget :) just alan jackson kommer till sverige i sommar tänkte ta & beställa biljetter måste bara gå och se det , jag är ju lite av en countryfantast! längtar till sommaren som en tok nu vill bara tiden ska springa iväg så vi kan börja plocka ihop darten , måste hitta en besiktningsmotor till den , sen i med elsystem , sen eventuellt ta ur sätet och bygga iordning som en liten säng där bak.. för mina och älskling´s stora planer ska gå igenom och vi drar oss genom europa och ner mot spanien i ett par veckor så fort allt är klart , ser fram emot det som en tok vill bara att det ska bli juni-juli så vi kan åka NU! men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge , men är mera alltid för länge tycker jag ! nej ska gå & ringa anton och dom och se hur det går och sen ta en dusch & få i sig lite frukost . hasta la vista.

ett par visa ord.

Livet är för kort för att vakna upp ångerfull... Tyck om människor som behandlar dig bra... Glöm dem som inte gör det.. Livet sätter alla på sin plats.. Tänk att allt kommer och händer av en anledning... Om du får en andra chans, TA DEN! Ingen har sagt att livet är enkelt, bara att det är värt mödan... Alla gör fel

lördag på jobbet :)

morgonen började inte bra , försov mig vilket man INTE får göra när man jobbar frukost , är ju bara jag som är inne och ska göra frukost till ett helt hotell , men som tur var började linda gör iordning tills jag kom , johnny min ängel ställde upp och gick ut och starta bilen medans jag klädde på mig och skjutsade mig in eftersom jag har blankslitet reservdäck på som kan bli punka på när som helst , han är guld värd min man , finns ingen som han! ställer upp i vått och torrt verkligen.. igår så jobba jag till kl 3 innan jag begav mig in till linda & fick en ansiktsbehandling härligt , och klara examen gjorde hon med så stort grattis till min älskade vän! <3 och en till grej , jag åker hem imorgon efter jobbet till mora för att bli hemma en hel VECKA , åker med anton och hans vän för dom är här nere & jobbar .. eftersom jag är ledig hela veckan och inte johnny så drar jag innan så jag hinner stressa runt ett par dagar träffa alla jag vill och umgås med all den tid jag har ... känns så superbra att ha en hel vecka hemma framför mig , wihooooo! nej ska ta och jobba vidare jag , ha en bra dag.. hasta la vista!

i never done bad things before.

  • tjoho , uttråkad till tusen . kom hem för en timme sen från stallet , jag är kär i denna lilla tokiga häst vid namn blanka , massa motor & humör vilket passar mig utmärkt. det var ju full storm ute , men i skogen var det ju lä och allt var nästan sådär sagolikt , tunga snöflingor från himlen djupsnö överallt och träden bara ven ovanför en , ville aldrig ridturen skulle ta slut . var nog ute 1½ timme iaf och toka jag gumman .. sen  nu har jag bara dushat och bänkat mig här framför datorn , för är enbart SKIT på tv:n , johnny jobbar sent idag han vet inte alls när han kommer hem kan bli hur sent som helst tydligen ikväll , för dom ska få klart jobbet idag .. skulle igentligen ha träffat elin idag en sväng var tanken som var i nacka där björn jobbar men hann inte för dom skulle iväg på julkonsär , så ska se om vi hinner någon annan dag i helgen när det passar eftersom jag jobbar hela helgen , men bara till kl 15 för har som tur är frukost passet så då har man hela kvällarna på sig till annat :)

    imorgon efter jobbet ska jag in till linda med och få behandling igen , för hon tar ju som sagt examen och den här veckan tar dom internationell examen så är en tant där som dom ska visa upp allt dom lärt sig för , så jag ställer ju gärna upp att vara den hon visar det hon lärt sig på ;)

    är sugen på att utbilda mig nu med Annzo berättade om utbildningen hon går i västerås , socialt behandlingsarbete!!, och är ju något sånt jag pratat om att utbilda mig till läste lite på hemsidan med & ack så sugen jag vart...tål ju att funderas på att försöka söka sig in iaf..

    där man jobba på. EXEMPEL
  • skola
  • behandlingshem
  • kriminalvård
  • psykiatri
  • missbruksvård

    http://www.malarakademin.se/socialtbehandlingsarbete/om-socialt-behandl-arb.shtml


    åhh nu kommer lilla casper igen som blir tok svartsjuk när man sitter här vid datorn och puttar och trycker på den hela tiden , det är han som ska vara o fokus..

    hungrig är ja som fan men finns verkligen inte ngt att göra hemma , lär åka och handla lite & unna mig en chipspåse i min ensamhet kanske ? , JAJAJAJA...

    nej ska skynda mig ut i snöstormen jag då.

    hasta la vista

    .

pass?

ska nog bege mig efter stallet till polisstationen och införskaffa mig ett pass till londonresan redan nu så jag vet jag har det i god tid..

datum satt den 17e januari drar vi  skönt att ha något att se fram emot just nu!



johoodu

jaulen är här.

"Jule-hojen"



VEM FAN BEHÖVER GRAN?

eftersom jag och johnny inte hade någon gran att slänga vårat julpynt på  , så fick det bli att pynta hojen som är vardagsrummet mittpunkt iaf så inte mera än rätt , och vart kanonbra till och med bättre än en gran enligt min mening ;)


AVGÅ allt.

känner mig lite så idag , en obehaglig känsla i hela kroppen .. som att inget är rätt & jag vet ingenting....
bluuu

johnny åkte för ett tag sen , han hade sovmorgon idag men ska jobba över sent ikväll istället , tråkigt tycker jag.
men men .. full storm är det utanför med ser ut som träden nästan ska blåsa ner och ska tydligen komma någon decimeter snö till idag , alltså en till inte göra någonting dag as usual , ingen att åka och hälsa på har jag heller , helt fucking ensam i denna skitstad.. ähh piss dag som ni kanske märker. varit ifrån mina vänner alldeles för länge där hemma.

ska iaf dra iväg  till stallet om en stund tänkte jag och fördriva ett par timmar , får se om stormen avtar om jag ska ta ut blanka på en tur eller kanske rider henne på banan istället och jobbar lite.. 2a gången jag rider henne bara tänkte jag skulle se lite vad hon går för och pressa henne lite :)
igår var jag i stallet hela dagen med och mocka åt alla och gjjorde klart allt åt alla 3 hästarna inför kvällen , sen tog jag dottie på en tur ut , tänkte jag skulle  försöka rida ända hem till oss trodde leden ledde ända bort men helt plötsligt tog den slut och bara krondiken runtom mig så omöjligt att ta sig över till vägen , så vände och hitta ett skoterspår jag följde en bra bit inne i skogen .. vart kolsvart så himla snabbt så vände där med efter ett tag och begav oss till stallet igen , men en kanonmysig tur iaf och inte alltför kallt.

sen när jag åkte från stallet börja det låta som fan om bilen , så självklart fick jag PUNKA , körde sakta hem den sista biten iaf .. så johnny fixa på reservdäcket när han kom hem medans jag gjorde våfflor , med massa glass & sylt MUMS som maria säger haha!

johnny drog & hjälpte sin far som lyckades kört vanen i diket och jag låg och kolla på grannfejden och fick mig ett gott skratt innan jag somnade i soffan och johnny släpa in mig till sängen sen istället när han kom hem...

linda sov över här med i tisdags , hon tog bussen ut till yasuragi och vänta på mig tills jag slutade kl 4 .. på vägen hem kom vi på en super ide att vi skulle in på bolaget och handla glögg , så en starkvinsglögg& en varm och kall vart det så sladda vi hemöver i 240:n ett stopp för att handla pepparkakor med , ingen glögg utan pepparkakor det funkar ju inte .. gjorde köttbullar & mjölkmakaroner när johnny kom hem och han gjorde en brasa sen myste vi ner oss i soffan och glöggen var slut så somna alla 3 på samma längd i soffan innan kl 20 haha KNOCK-OUT glögg? ja en mysig kväll iaf så länge den varade , är glad att jag har linda , hon är bäst...

nej ska försöka göra ett nytt försök med att få i mig något innan jag drar mig mot stallet 1 kötbulle och 3 pepparkakor håller man sig inte så länge på , men noll matlust...

Hasta la vista


.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

Känner mig énsam och maktlös.
maktlös vad gäller framtiden , oförmögen att få något som jag vill
, take it or leave it ?

wohoooo

yippie kayey motherfuckers! , Dags att införskaffa sig ett pass för en fin överaskning bjöd första dagen på jobbet mig på , vi ska åka till LONDON!!! , köket och servisen ska få åka nu i januari till london för att äta teppanyaki middag och roa oss lite och yasuragi bjuder på resan , jag är överlycklig eftersom mina utlandsresor är ju inte världens merit , finnlandskryssning , norge & jobbat , och sen tyskland och hämtat öl haha ?
im happy happy happy ... så antingen den 10e eller 17 jan åker vi , alltså snart mkt snart :)

precis landat hemma i soffan nu , var & sola en svängom efter jobbet ,känner mig som ett lik så blek man blir efter sommarbrännan försvunnit helt ,  i dont like it .. utnyttjat 40% rabatten och köpt mig en ansiktsrengöring från matis som skulle djuprengöra & återfukta och bra för min hud som har psoriasis så får hoppas den var värd pengarna ... inväntar johnny som sitter fast i dessa hemska köer , har redan bäddat iordning soffan med massa kuddar och täcken och tänt "julhojen" , idag äre bara mys i fokus...

gårdagen var vi döda i soffan hela dagen & gjorde absolut inte ett SMACK fram tills 5 på eftermiddagen då vi for ut till robin och ylva som bjöd på kycklinggryta och hade hyrt en film riktigt trevligt att komma iväg lite...

nej ska hoppa in i duschen jag och på med mysbrackorna ,

hasta la vista...


saturday night live.

morgonen började med att jag & älsklingen julpynta lite , han hade hittat en påse uppe på vinden . så lite glitter och skit har kommit upp , och eftersom vi inte hade någon julgran så har hojen fått blivit utsmyckad med glitter och julgranskulor i mängder även julgransbelysning vart skitbra , bättre än en riktig´gran tycker både jag & johnny :)

 så nyss hemkommen från en heldag i stallet , for dit vid 10 , och börja mocka åt alla 3 hästarna , var sagt jag skulle ta dottie idag vilket pernilla sa senast igår och att jag skulle möta upp en tjej som hette tezz med som skulle ta blanka , men kom en liten tjej sen som hette maria som var 12 år eller något  och 150 cm lång ,som sa hon skulle ha dottie  på 175 cm känndes lite fel men ja skitsamma., så hade blivit dubbelbokat där , hade inte hjärta att skicka hem henne eftersom hon var liten och åkt buss med i 2 timmar och jar bor 5 min därifrån med bil , så jag tog sidden istället ut på en tur i skogen , efter jag gjort klart foder & packat hö , såg inte röken av någon tess som skulle ha blanka heller så funderar på om hon mixat ihop oss och ägaren är på 48 timmars kryss med och går inte att få tag i ... ja vart en mysig dag tillslut ändå...
en till tjej i stallet som vill ha hjälp med sitt halvblod redskin , en mycket snygg häst fux med bläs , och en lite mer utmaning då han är väldigt het och stark så erbjöd mig där med och överlycklig vart hon så ska nog privrida till veckan någon dag och ta han en 2 dagar i veckan med , inte mig emot  sysselsättning vill jag ha mera av...

nu har jag bänkat mig ner i soffan , johnny sprang upp till garaget "gäststugan" och skruva lite och gav mig order om att hoppa in i dushen han tycker jag stinker , så ska väl lyda det då så jag får mysa lite sen och få pussar.

tänkte slänga ihop en ny kladdkaka och köra in i ugnen med & sen göra ngt att käka lite snabbt tokhungrig..

ikväll blir det ost,kex & vin som jag införhandla igår , GÖTT längtat efter att äta massa ostar länge nu , men inte fått på ett tag jue så nu ska jag njuta ikväll handla massa olika ! CHEEEESE MUMS!
Anton ska med kika ut och hälsa på en svängom om han hittar hit haha , jodå dom hade gps så det ska väl gå bra :)

nej nej här kan jag inte sitta , hasta la vista.

vafan dååå

jävla skittvättmaskin , har kukat ur helt och hållet  , TRASIG! läckt ur allt vatten över hela badrummsgolvet när jag skulle tvätta handdukarna och skurmoppen är borta , gissar johnny ställt undan det på nå smart ställe ex ute i snön , hmm får använda dom få handdukarna som finns kvar och torka upp det som e på golvet , men sen har proppen gått med och maskinen har inte gått klart , skulle byta men självfalllet är propparna slut , skit då.

så lär ut i kylan och dra igång häcken ner till konsum och handla proppar tänkte införhandla lie grejer till bullbak med och få med mig älsklingen och baka ikväll , sen handla lite ost och kex och en flaska vin till morgondagen som jag och johnny Har planerat att lyxa till det lite extra med  ...

ahh ska fan passa på att in på banken med och skaffa mig ett sparkonto med så att det dras från kontot varje månad , har fan bestämt mig för att en utlandsresa ska det bli och sen ska hojkortet betalas till våren med och köpas en eftersom jag sålde tillbaka min chopper för någon månad sen till niklas så är utan nu...

på tal om det någon som vet vart man ladda hem något programm med körkortfrågorna till hojkort eller vart man kan köpa det om man vill plugga hemma ? hojta till isf , för har inte tänkt sitta på någon körskola och nöta denna gång kan lite gärna spendera vintern nu åt att plugga och sen bara skriva & köra upp sen till sommaren...





10 decmeber är jag med då?

suck jag är ju så dagvirrig nuförtiden har verkligen noll koll på om det skulle vara måndag eller fredag , eller vad det är för dautm och vecka , har blivit så efter jag jobbat helg hela tiden och dagarna bara sett likadana ut , var annat förut när man hade full koll och sucktade efter fre & LÖR , Men hata söndagar då hade man full koll...
hungrig är jag men inte sugen på någonting alls , och sen har vi inget hemma åt upp alla pålägg igår .. så min frukost hittils har bestått av kaffe kaffe kaffe & 2 cigg , får se om fantasin ökar under dagens gång och man får i sig något lite mera energi innerhållande foder ;)...
Fick en trevlig överraskning nyss iaf prova min jeans som jag inte kommit i sen i början av sommaren , och dom satt som ett smäck , hur härligt är inte det har nog faktist blivit smalare nu än innan jag vart gravid något kg iaf .:)

gårdagen så följde jag ju med johnny till jobbet med hela dagen som hans lilla bihang , var på en lyxvåning mitt inne på odenplan där dom renoverar hela lägenheten så johnny och petri drog allt nytt i badrummet , jag fattar verkligen nada av allt som en rörmockare har att göra , hur fan funkar allt , vart nog inte mera insatt efter gårdagen heller  , men var trevligt ändå ganska slappt jobb och galet mycket betalt skulle passa mig utmärkt och sen åka runt och dricka en jävla massa kaffe på alla hämtlager;) ,
skämde ut mig själv utan dess like med gick på något så dåligt som att hämta ett ögonmått ?! johnny bad mig att springa över till snickarna och be om det , så jag tänkte mig inte för utan gick till dom och fråga , men i samma veva som orden kom ut ur munnen och snickaren snabbt bemötte mig med världens hånflin ,så tänkte jag vafan ÖGONMÅTT ?! dumhuvud är man så johnny och petri fick sig ett gott skratt iaf , det fick jag väl bjuda på för den här gången då :)

var på sjukan mellan 10-12 med och prata med kuratorn om hur allt hade gått och så , sen fick det klart med att zackarias ska kremeras själv och sen får askan stå tills jag och johnny har bestämt oss vart vi vill sprida honom.
johnny säger jag får bestämma och göra det i mora om jag vill , men nu har vi inte bråttom iaf utan har ett tag på oss att komma överens för askan står kvar i 1 år , sen är det bara att vänta på obduktionssvaren som kan ta lång tid tydligen upp till 1 år att få svar på , irriterande man vill ju veta nu vad som var fel och som gjorde att det vart såhär innan man ger sig in på något nytt om man nu skulle vilja inom en snar framtid man vet ju aldrig .. jaja bara vänta ut det.

jaja .. var in på beyond retro igår med och kika medans johnny hade turen att få ett jobb precis bredvid ;)
tycker det är en sjuk häftig butik med gamla kläder från ALLA årtal , hittade mig ett par  nyav "VANS" där jag är
sneakers tokig kan aldrig få nog... så dom införhandla jag mig för 299:- helnöjd .. köpte nya kängor förra veckan med på uförsäljning tidigare pris 1399:- men jag fick dom för 549:- taget!  skor är något speciellt alltså MERA , fick sms nyss med om att min keps från hepcats kommit så ska hämta ut det idag om mitt konto tillåter annars får den vänta ett litet tag nere på posten :)




fredag idag vare ja , trevligt överaskande är att lite vänner är i stan , Anton prata jag med nyss han är här och jobbar över helgen så han skulle komma ut och hälsa på mig imorn kväll en svängom , sen emelie sitter på ett tåg ner nu så ska försöka träffa henne idag eller söndag tänkte jag beror på , för idag ska nog jag och älskling förhoppningsvis hämta en katt om någon vill svara där någon gång ringt hela morgonen , är en som vill skänka bort 2 små lurviga bebisar som blivit övergivna , annars hamnar dom på katthem .. så vill ha en av dom helst "alla" men det tog tillräckligt långt tid att övertala johnny om 1 nytt tillskott i familjen. så får nöja mig med det :)
så håller tummarna...


nej ska nog ta en svängom med dammsugaren och kolla i kylskåpet ännu en gång om något har blivit mera lockande nu än för 20 minuter sen...




hasta la vista
xoxo sofie



segt..

åhh segt det går , prata nyss med johnny han har setat vid slussen nu snart en timme och väntat på linda och hon hade nyss ringt och sagt att dom fick lov att göra ett till prov som skulle gå snabbt , det hoppas jag vill ha hem min johnny ponny nu och pussa på han lite inte sett han på hela dagen jue , han är fan nästan mera beroendeframkallande än mitt nikotin som jag aldrig lyckas komma ifrån , slutade ju nästan nyss när jag var gravid men det var tokkämpigt , jag blir ju en annan människa klarar inte av mig själv , sur tvär och grinig & allt blir skit , usch sen nu är jag tillbaka igen , fast ska försöka om igen och sluta nu bara alla känslor lagt sig lite...
vill inte röka det är fan bajs , kostar alldeles för galet mkt , luktar illa och man förstör kroppen & konditionen ligger i botten så ska fortsätta kämpa emot lite.. ja från den ena till det 2a vart det här. haha

lyckades tillslut få prata med en läkare igår med angående min sjukskrivning och nu skulle hon dubbekolla att sköterskan skickade iväg det denna gång men skulle ta en 3-4 dagar till så hoppas det kommer innan fredag med tur så jag kan åka in med det då innan helgen , för på måndag är det dags att tillbaka till jobbet igen. ska bli skönt faktist , saknar jobbet nu & alla nötter där , snart dags för julfesten med den 22a december får se hur detta slutar då , inte druckit en droppe sen i augusti och inte direkt sugen på fest nu direkt heller , det kan bli fel med alkohol och om man inte mår bra och är stabil ... men julfesten tänkte jag dricka iaf , lär väl inte behöva mycket för att bli susig i huvudet skulle jag tro , nästan lite rädd för att ge mig på en fylla hah ?

imorn ska jag följa med johnny till jobbet med , för vi ska vara på sjukhuset och träffa kuratorn kl 10 och sen vill jag inte vara själv efteråt så ska få se hur johnnys dagar ser ut och vara hans bihang efteråt med.
får väl se hur det går imorn jag är helt omöjlig när det gäller att prata känslor och helst med främmande människor finns inte många eller någon som jag öppnar mig för , utan är den som håller allt inne tills det blir för mycket tyvär . vet aldrig hur jag ska få ur mig något ... kommer även disskutera vad vi ska göra med zackharias bara ´han kommer tillbaka från obduktionen , om vi ska ha någon liten minnesstund , och prata om kremeringen och lite sådant , vill sprida askan vid en minneslund & tror det är vad johnny vill med , men jag vill göra det i mora och han här så vi får se vad vi kommer fram till , överens måste vi bli på något vis...



min och johnnys lilla skatts fotavtryck.
så små och vackra , johnnys fötter hade han.
önskar så innerligt du kunde vara här hos oss.
vi älskade och älskar dig fortfarande
till minne av zackarias stenberg
den 29/11-2010  runt kl 20 så fick du avsluta ditt korta liv.
:(

usch vill verkligen bli mamma mest av allt det enda man tänker på just nu dygnet runt , var jue det jag hade ställt in mig på och verkligen längtat till , men nu vet jag inte om jag klarar av att ge mig in på en graviditet på en gång , efter ett missfall och sen förlossningen , är rädd för att ge mig in på samma sak igen , och gå igenom helvetesmånaderna eftersom jag blir så sjukt dålig , hur vet man när man är redo igen , vad är bäst igentligen , kasta sig in i en gravidtet på en gång eller bearbeta händelsen som skett först och gå vidare innan ?
jag vet inte alls nånting just nu mer än att jag vill ha barn med johnny ? men .......


nej ska gå och börja göra iordning mat tills dom kommer inte ätit ett smack på hela dagen min
mage börjar skrika nu...


cold as ice.

BRRR , precis hemkommen efter ett par timmar i stallet och hela jag är som en stor isbit , trots lager av kläder men var ju trots allt nästan 15 minus här idag , varit poch provridit 2 hästar någon km härifrån hos en tant som behöver hjälp med dom , vart en långtur ute och pulsa i snön  med hennes dotter och så turades vi om , en stor skönhet på 175 cm dottie , som hade kanonfina steg och gångarter och hel lugnt och stadig i stegen sen en lite mindre goding på 160 som var liten och trippig och full i liv så 2 motsvarande hästar som jag skall börja rida nudå en 2 gr i veckan iaf kommer bli skönt att ha något att göra på dagarna och någonstans att fly iväg och få bort lite tid och något eget att hålla på med istället för att bara ha johnny som det enda tidsfördrivet "inget illa alls med det" men man behöver en egen sysselsättning han har ju bilarna och hojen att pula med.....

måste fasiken leta fram mina ridkläder vet inte alls vart dom kan vara kommer inte ihåg vilken häst det var jag hjäölpte till att rida senast hemma i mora , HUMPF? tänk sofie tänk... annars måste jag köpa nytt iaf hjälm skor och byxor resten är skitsamma...

nu iväntar jag johnny och linda , johnny har plockat upp henne i stan så hon ska komma ut till oss och mysa lite på en sleepover , snart så tar hon examen här nere usch vad tråkigt vad ska jag göra då?  kommer bli tomt..

nej lär fan hoppa in i dushen så jag får tina upp & göra en brasa , känner fortfarande inte mina fötter...


so long suckers.

foood

tänkte överraska johnny med lite mat tills han kommer hem "rigatoni och vitlöksbröd till" MUMS sen har jag ju gjort kladdkakan till efterätt , kanske han blir lite glad iaf :)

suck väntat samtal från sjukhuset nu hela dagen igen dom skule ringa vid 12 men fortfarande inte ringt , angående min sjukskrivning som inte dykt upp i postlådan på 1½! vecka börjar blli ganska irriterande sen jag ringt dom 3 dagar i rad och frågat om den , och igår kom dom fram till att den inte verkar ens ha blivit skickad så behöver prata med en tant nu som kan skriva ut en ny , men om hon inte ringer någon gång , har inte ork att lägga min energi på denna skit nu och ringa och tjata blir less , men får ringa en sista gång och hoppas dom kan fixa det nu .. vill ju kunna lämna den till jobbet någongång så det inte blir något krångel med lönen sen istället !

ähh ska springa ut på en cigg nu iaf :)

bajs

ja det är fan bara bajs på tv:n hela dagarna suck har gått för långt när man sitter och kollat på oprah i 2 timmar.
det är inte okej! , men nu ringde johnny nyss och han skulle åka och hämta firmabilen som vart in på lagning och bytt bromsar och sen skulle han åka hemöver för dom var klara för idag , JIPPIE... förr tyckte jag det var skönt att sitta för sig själv lite men nu blir det bara jobbigt , tänker för mkt då..

fördrivit tiden litegranna idag med att gjort en kladdkaka iaf och testat ugnen som vi fått låna av johnnys föräldrar , vi har ju inte någon ugn alls sen innan får inte plats i vårat kök men nu har vi en liten bänkugn vilket får duga :)
ringt på en annons som dom hade på blocket med att dom sökte ryttare till 3 styckna varmblod här ute på bullandö , stallet är bara några km härifrån vilket passar perfekt , så dom vill ha lite betalt som utbyte att man är där , tycker vanligtvis det är sjukt att man ska betala för att hjälpa någon med deras häst eftersom dom behöver hjälp ska dom vara tacksamma över att man vill , men så är det här i sthlm tyvär lite förståelse med tanke på att dom betalar en förmögenhet för stallplats och liknande , men iaf så ska nog ut och provrida imorn vid 12 tiden :) skoj skoj behöver verkligen ett intresse och något att fördriva dagarna med eftersom jag inte har någonting här att göra eller några att umgås med...

usch vad jag längtar hem till alla mina nötter till vänner , räknar ner dagarna till jul nu så man får träffa alla igen och sen äntligen få ta ut skotern på en svängom! julklappar skulle man ha handlat med , men vet verkligen inte vad jag ska handla till någon , har alltid sån dålig fantasi , får bli något litet till johnnys föräldrar bara och mamma och pappi , sen jag och johnny var och shoppa förra veckan så sa vi att det var julklappar till oss själva istället , då får man saker man vill ha men något litet ska jag då införhandla till älsklingen ....

just nu vill jag nästan bara spara pengar efter jag tatuerat mig , är så sjukt sugen på att ut och resa , bara dra iväg en vecka med johnny till något varmt ställe och njuta lite , skulle vara välbehövligt just nu med lite tid enbart för oss själva och göra något kul ... får se hur det blir...

nej ska ta & ringa bettina och se om hon ville ha lite hjälp av johnny hemma ...




so long suckers
xoxo sofie

...............

Det sköljer över mig samtidigt som regnet. Känslan av att det man vill ha och det man förtjänar inte alltid är samma sak. Allting som under ytan kan verka så svårt blir till ljudet av oväder plötsligt så enkelt. Samlade tankar, spänd nacke, all arg muskulatur som trotsar humöret och slutligen släpper mig fri. Så många människor som alla tagit en bit av mig. Insikten om att snart har jag ingenting kvar. Det är så vidrigt förlösande att finna sig själv mitt i stormen. Hinna ikapp precis i tid för att ta i alla fall ett djupt andetag. Och så där och då. Den sista raden i den här novellen som är livet. Jag har blivit någon annan på grund av dig.

love baby love




Vad heter ni?
Sofie Annelie Ingmarsson & Johnny Nils Gothard Stenberg
Hur träffades ni? i blombergs garage i motala , tog en utgång i markos looowlooow och bella....
Hur länge har ni varit tillsammans? Sen den 25 sep 2009
Är ni förlovade? Nope , väntar fortfarande på ett frieri ;)
Bor ni ihop? Ja det gör vi , skulle inte klara av att bo ifrån johnny.
Har ni barn? Nej tyvär , hade ett :(
Har båda körkort? Yes hur skulle det annars se ut med vårat gemensamma intresse BILAR och utan körkort? ILLA.
Isåfall, vem kör bäst? Ja fan jag såklart ! "en liten vit lögn" , johnny är tyvär bättre en jävel på att köra bil e han..:)
Kommer du ihåg er första kyss? den han tvingade på mig eller den riktiga , ja jag kommer ihåg båda :)
Vem sa "Jag älskar dig" först? var johnny , har svårt att säga just dom orden så tog lite tid.
Vem är äldst? Johnny gammelgubben :)

Vem fyller först på året?  JAG
Vem är längst? johnny , fast inte många centimeter längre inte :)
Vem sjunger bäst? haha. e nog johnny det.
Håller ni i handen på stan? ja, absolut!

Kände ni varann innan ni blev ihop? nej inget alls , gick sjukt fort i svängarna.
Har ni någon speciell låt?  nej? hmm  sheila kanske.
Har ni stora framtidsplaner? vi har nog grymt stora framtidsplaner , tyvär lite olika ibland. vart vi ska bo är ett dilemma:/
Har ni gråtit i varandras armar? Ja de har vi gjort..
Bästa presenten han/hon gett dig: enn natt på yasuragi , där jag nu senare jobbar! var grymt romantiskt.
Vem lagar bäst mat? HAHA jag , får johnny göra blire pulvermos och falukorv , JÄMT!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? ligger under täcket i soffan och myser !:)
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja det försöker vi komma ihåg skulle jag tro,
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? ja , jag bodde i móra och han i sthlm , så 40 mil...
Blir ni lätt svartsjuk?k   JA svartsjuka är ett litet av problem. 
Brukar ni bråka?  ja tyvär , men så är det väl kan inte vara dans på rosor jämt , önskar man inte gjorde det dock.
Har du slagit till honom/henne någon gång? ja kan nog ha hänt.
Om du bara fick lova honom en sak, vad skulle du lova då? att jag älskar honom nu och föralltid och finns här.
Vad använder ni för preventivmedel? nada.
Brukar nån av er prata i sömnen? HAHA jodå , kan vara mkt underhållande ibland ;)
Hur långt skulle du kunna gå för honom/henne? Jag har ju redan gett upp allt som jag hade för honom och flyttat hit och gett ut mig helt till denna människa så har inte så mycket mera att ge ...
Hur skulle ditt liv se ut utan den du älskar? det finns inte för mig ?! , men förmodligen skulle jag ha levt som innan och vilket inte var ett bra sätt att leva , ett avslutat kapitel i mitt liv tack vare johnny och min familj...

Älskar du han?  dum fråga tänker jag ej svara på!

Älskar du han?  dum fråga tänker jag ej svara på!



baby lets twist!

godmorgon , fan gör man uppe nu igentligen?  vart uppe i 1½ timme nu sen johnny for till jobbet klockan 6 .. kan inte sova efter han åker , det går helt enkelt inte blir så tomt och tyst gillar inte att vara ensam! skulle igentligen ha börjat jobba idag igen , men känner mig inte riktigt redo för det ännu eftersom jag bryter ihop titt som tätt och sen har jag inte släppt detta ännu , vill få klart allt med kuratorn i veckan och allt så det bara är avslutat så kan jag gå vidare helt sen..jag är ju sjukskriven så kan lika gärna utnyttja det tills jag känner mig redo.. fast ska tillbaka sen så fort som möjligt saknar mina arbetskamrater med jue.

mamma & lillebror har ju vart på besök med från fre-mån  , var på bio första kvällen på "duo date" länge sen jag skratta så mycket bästa filmen på länge , tommy skämdes över oss dom 3 musketörerna som låg dubbelvikta längst upp medans resten av biosalen satt tysta och vi skratta högt , men vafan har dom ingen humor ? haha . vi käka på texasburger med . sen for vi hem och kolla på en till film , lördagen så kom johnnys föräldrar och bröder ut så fika vi lite och sen for vi hela gänget och åt pizza , innan vi begav oss mot VH och hälsa på mikel och ingela ett par timmar .. så hem och myste ner oss igen.. hela söndagen spenderades inne i stan först ute på djurgården med tanken att gå på skansens julmarknad men vilket stängde kl 16 så vi sket i det och tog färjan in till gammla stan och gick på julmarknaden  där och sen ner i ett 1600 tals valv på en mysig fika ..

vart en kanontrevlig helg , skönt med folk runt omkring sig och tänka på annat . tiden gick lite för fort bara...

var in till alex förra veckan med och hälsa på och bokade en tatueringstid så den 15:e ska jag in , lite lång väntetid men dom har fullt upp nu med allt inför flytt av studion och så skulle jag gissa , äntligen dags för något nytt !

nej ska nog springa och köra en stor kopp te och slå igång en film och hoppas jag kan sova någon timme till...
så dagen springer iväg någon gång.


känns som allt raserar!


seven days ago!

en vecka sen idag , sen den värsta dagen jag någonsin varit med om , önskar inte ens min värsta fiende att genomgå det vi fick genomgå , ...
kom in klockan 09 och fick ett eget rum och så gav sköterskorna mig 3 tabletter som skulle starta alltihopa , som kan ta allt från 20 minuter till timmar innan det verkar sa dom , sen fyller man på var 3e timme när tiden går med 2 nya , men efter 30 minuter låg jag i sån smärta och kroppen bara krampa  utav att det gjorde så ont , jag kunde helt enkelt inte kontrollera mig själv , så dom tröck i mig massa morfin och sen fick jag lugnande så efter ett tag så gick det ner , och en stund så var det sån smärta jag kunde hantera , sen efter någon timme igen så satte det igång och johnny fick trycka på knappen igen , dom kom in 2 gånger och fyllde på med smärtstillande utan verkan , trodde inte man kunde ha sådär ont så i 10 timmar kräla jag runt , hata alla , spydde och krampa av smärta , innan dom tog dit en läkare från förlossningen som tog tag i det hela och hjälpte mig och släppte på vattnet och förklara att bebisen låg så långt ner hela tiden så han trycker på men kommer inte ut därför jag har så ont så hon förstod mig och sen när vattnet inte ville släppa av sig själv heller gjorde det hela värre.
sen tog det en timme efter det innan han var född så totalt 11 timmar av PSYKISK & FYSISK misshandel var det värsta jag genomgått i hela mitt liv , sa till och med att jag ville dö under tiden och just då känndes det faktist enklare...

stackars johnny hjälpte mig iaf så bäst han kunde iaf , men måste vara jobbigt och sitta bredvid och var helt hjälplös... och sköterskorna fick jag med be om ursäkt sen , kan bli lite otrevlig när jag får panik och har ont.

sen var det klart iaf och dom tog ut honom och kom tillbaka när han var ren så både jag och johnny fick se honom och hålla honom , usch då bröt jag ihop trodde inte han skulle vara så stor och så välutvecklad , var ju ett riktigt barn vi hade skapat , hade johnnys näsa , exakt på pricken lik , och mina läppar sa till och med sköterskorna senare , kan inte ens kolla på johnnys näsa nu utan att få en klump i halsen.  ville bara han skulle vakna till liv .. vilket han inte gjorde ...

vi fick sova över natten där ifall något skulle hända , läskigt med dessa instinkter man har , vakna flera gånger och leta efter honom , johnny fråga vad jag höll på med , sen när man har kommit hem är det något som saknad och det känns så tomt , nudå liksom? magen är borta alla förväntingar och allt finns fortfarande där , mjölk i brösten som kommer efter och ja allt. jag har haft grymt svårt den här veckan att verkligen acceptera att han är borta , drömmer om det. det  och bilder i huvudet hela tiden från förlossningen och på honom.. den tar väl lite tid antar jag att komma över det här :( ...


fick fotavtryck och sen knmäppt lite bilder iaf , sen ska vi till kuratorn i veckan för att prata om allt som hänt sen planera lite om kremeringer och vad vi ska göra. just nu är han ju på obduktion , vi vet inget alls om hur länge eller något , hoppas verkligen dom hittar vad som är fel . man vill ju veta lixom...

ja nej thats it skönt att skriva av sig lite..


RSS 2.0